oktober 30, 2018 | By valterb

Bets og innsatser

Det finnes en del ulike måter man kan plassere spill, eller såkalte bets, i roulette. Når vi nå skal gå gjennom de ulike kan det være fort å tenke at dette er komplisert og mye å tenke på, men det er det absolutt ikke. Du trenger heller ikke pugge de ulike navnene, og når man sitter ved et roulettebord blir det meste veldig selvforklarende i tillegg. Men vi skal nå ta en gjennomgang på det som er de vanlige formene for innsats i roulette.

Stort sett så blir innsatser ved roulettebordet delt opp i to ulike kategorier. Det er Inside bets og Outside bets. Førstnevnte er når du spiller på nummre, mens outside bets er når du satser på de alternativene som ligger i ytterkantene på bordet. Der kan du satse på rødt eller svart, par- eller oddetall osv. Når du spiller på mer spesifikke tall og Inside Bets, kan du vanligvis spille på opptil 6 ulike nummre.

Velger du å benytte deg av Outside bets spiller du alltid på 12 nummre eller mer, utenom farger. Det gjør i seg selv at vinnersjansen din går opp betraktelig kontra det å spille på enkle tall, men gevinsten din vil også naturlig nok være en god del lavere. Så hva man ønsker å spille på er egentlig bare avhengig egne preferanser og ønsker.

Vi skal nå se litt nærmere på de ulike spesifikke Inside og Outside bets man kan gjøre.

Inside bets

Spill på enkeltnummre – Et av de vanligste veddemålene du kan gjøre ved roulettbordet er å spille på er ett eller flere individuelle siffre. Vinner du her får du normalt tilbake 35 ganger innsatsen din.

  • Cheval (split) – Er når du plasserer en sjetong mellom to nummre og satser 50% på hvert valgte siffer.
  • Street bet – For å spille på tre nummre, alle som ligger på den horistontale raden, legger du sjetongen ved siden av raden så en del av den dekker nummerfeltet nærmest kanten.
  • Corner – Her velger du å satse på fire ulike nummre, og du splitter dermed din innsats i fire. Det gjør du ved å legge spillsjetongen din i krysset mellom fire tall.
  • Six line – Fungerer på lik måte som Street bet og kalles derfor iblant Double Street. Den eneste forskjellen er her at den dekker to nummre, og at du derfor spiller på to horistontale rader.

Outside bets

Dersom du ønsker en lavere risikoprofil på spillingen din, noe som kan føre til en lengre spilleøkt og dermed mer moro, er det outside bets du bør fokusere på. Du kan imidlertid som regel ikke vinne mer enn to ganger innsatsen din på Outside bets. Her kommer en overrsikt over de vanlige typene med slike bets.

  • Svart eller rødt – Kanskje den mest klassiske innsatsmuligheten som de fleste tenker på når det er snakk om roulette. Du tipper om kulen vil stoppe på enten rødt eller svart tall.
  • Par- eller oddetall – Samme prinsippet som med svart eller rødt, bare at man her velger å spille på enten par- eller oddetall. Verdt å merke seg at 0 ikke er inkludert.
  • Kolonnespill – Et roulettebord vil være delt inn i tre kolonner. Plasser kolonnen du ønsker å spille på og vinn tre ganger innsatsen din om du vinner.
  • Dusinspill – Samme prinsipp som kolonnespill, men du spiller her på en egen tallgruppe.
  • 1-18 og 19-36 – Spill på en av nummerintervallene og du vil få dobbelt tilbake dersom du treffer riktig.