Hollandish roulette-strategi

Hollandish er en annen strategi for roulette som gir gode muligheter til spillsuksess. Den er basert på såkalt negativ progresjon der du øker innsatsen ved tap og er ganske enkel å bruke. Hvis du er kjent med systemet Oscar’s Grind, kjenner du deg nok igjen. Systemene minner om hverandre og har omtrent samme styrker og svakheter.

Å spille roulette  med hollandish strategi er tryggere enn noen andre systemer som bruker negativ progresjon. Den mest berømte er trolig Martingale hvor innsatsen øker ekstremt raskt etter mange tap i rekkefølge. Flere profesjonelle spillere har oppnådd suksess med “the hollandish roulette system” som det kalles internasjonalt. Risikoen for å miste hele bankrollen er betydelig mindre enn i mer aggressive roulettesystemer.

Nedenfor er en gjennomgang av strategien, et sammendrag av de største fordeler og ulemper, samt noen tips og råd om når det passer best.

Hvordan du spiller roulette med strategien Hollandish

Nesten alle roulette strategier er ment å bli brukt på innsats som betaler 1:1, med andre ord, de gir dobbel innsats på gevinster. Hollandish er ikke noe unntak. Logikken bak er at den typen innsats nesten fungerer som mynt og kron, og det er veldig uflaks å tape mange ganger på rad. For roulette handler det om å spille om rouletteballen havner på rød eller svart, et høyt eller lavt nummer eller et oddetall eller partall.

Hollandsk bygger da på at du spiller sekvenser med flere runder hvor målet i hver sekvens er å oppnå en nettofortjeneste. I hvert slikt spill vil du alltid spille tre runder med samme innsats. For å forklare nøyaktig hvordan det fungerer, er det best å ta opp et konkret eksempel. Velg først en grunninnsats som ikke må være for høy i forhold til bankrollen din. Hvis du for eksempel har 1000 kr totalt å spille for, kan du velge å begynne å spille Hollandish med en 10 kroners innsats.

Nå spiller du tre runder på rad med 10 kr. Dette kan føre til flere forskjellige utfall. I verste fall taper du alle tre rundene og går 30 kr i minus. Hvis du vinner alle tre runder, går du i stedet pluss 30 kr. Det vanligste er imidlertid å enten vinne to runder og tape en (+10) eller vinne en og tape to (-10 kr). Hvis nettoresultatet ditt er positivt, starter du bare fra begynnelsen ved å spille 3 nye runder med 10 kr som innsats. På den annen side, hvis nettoresultatet ditt er negativt, blir den hollandske roulettestrategien aktivert på alvor ved å øke innsatsen. Det økes med 2 enheter, så hvis grunninnsatsen var 10 kr vil det bli 10 kr + 2*10 kr = 30 kr. Deretter spiller du 3 nye spillrunder med 30 kr som innsats.


Eksempel på en vinnende sekvens

Sekvens 1, omgang 1
Spillrunde Innsats Gevinst Tap Nettoresultat
1 10 kr X -10 kr
2 10 kr X 0 kr
3 10 kr X + 10 kr

Du ligger nå +10 kroner etter din første sekvens.

Økningen gir mulighet til å gjenopprette tap fra den forrige runden. Enten var du -30 kr eller -10 kr. Når innsatsen er nå 30 kr for tre runder, er det lett å forstå at fortjenesten blir større. 3 runder med gevinst vil gi +90 kr og to vinnerrunder med ett tap vil gi +30 kr. Dermed er sannsynligheten stor for å gjenvinne de tidligere tapene og få et positivt nettoresultat. I så fall avsluttes sekvensen og du starter over. Hvis det går dårlig igjen i den nye runden, øker du igjen med 2 enheter. Dette betyr at tredje omgang vil bli spilt i tre runder med 50 kr som innsats.


I dette eksempelet så taper vi i den første sekvensen:

Sekvens 2, omgang 1
Spillrunde Innsats Gevinst Tap Nettoresultat
1 10 kr X -10 kr
2 10 kr X – 20 kr
3 10 kr X – 30 kr

Vi ligger nå – 30 kronor etter den første sekvensen og det er nå på tide å øke innsatsen for sekvens to.

Sekvens 2, omgang 2
Spillrunde Innsats Gevinst Tap Nettoresultat
1 30 kr X – 60 kr
2 30 kr X – 30 kr
3 30 kr X – 60 kr

Ettersom vi enda ligger minus etter 2 omgangar under den andre sekvensen så øker vi derfor innsatsen enda en gang.

Sekvens 2, omgang 3
Spillrunde Innsats Gevinst Tap Nettoresultat
1 50 kr X – 10 kr
2 50 kr X 40 kr
3 50 kr X 90 kr

Etter 3 runder har vi vunnet 4 og tapt 5 spinn, men ligger nå på 90 kroner, og derfor kan vi fullføre sekvens 2. Hvis vi slår sammen Sekvens 1 og 2, har vi nå totalt 100 kr i pluss.


Slik fortsetter Hollandish til du når en nettofortjeneste. Ellers blir det en ny runde med forrige innsatsen pluss to enheter. Alt som kreves er å holde oversikt over saldoen og vite hva som trengs for å gå igjen i pluss. Når du ligger i pluss, starter du bare fra begynnelsen. Du kan regne selv på forskjellige scenarier for ulike innsatser. Hvis du starter med 1 enhet, vil rundene følge 1-3-5-7-9-11 osv, da du alltid vil øke med to enheter hvis du ennå ikke har oppnådd et positivt nettoresultat.

Fordeler med Hollandish

Den største fordelen er at selv om du har flere tapende spillrunder enn vinnende spillrunder, kan du fortsatt gå i pluss ved å bruke systemet fordi innsatsene øker gradvis ved tap. Imidlertid er denne progressive økningen ikke alltid like rask som for eksempel Martingale-systemet. Du spiller alltid 3 runder med samme innsats og lager en sekvens av slike omganger på rad til du oppnår gevinst. Forskjellen er veldig stor mot å for eksempel doble innsatsen ved hvert tap etter hver enkelt spillrunde på roulettebordet. Sjansen for å oppnå høyest mulig innsats er betydelig lavere, og det skal mye mer uflaks til for at man skal begynne å spille på nivåer som man ikke er kjent med.

Bakdeler med Hollandish

Det mange misliker med den Hollandish roulette strategi er at systemet er ganske sakte. Du kan teoretisk spille veldig mange runder bare for å gå pluss en enkelt enhet. I likhet med andre systemer med negativ progresjon er det også mer risikabelt, jo flere tapende runder som forekommer på rad. Hvis du begynte å spille Hollandish med 10 kr, er du i femte runde og spiller 3 runder for 90 kr. Med en liten bankroll er det fare for konkurs før lykken snur. Det kan være lurt å sette en grense der du bare gir opp og starter fra begynnelsen, selv om du ikke har klart å snu sekvensen til fortjeneste. Ellers, som med enkelte andre systemer, risikerer du bare å gå tom for penger dersom ulykken fortsetter å vare.

Er det lønnsomt å spille roulette med den hollandish-strategien?

Hvis du vil ha et enkelt system med klart håndterlig sannsynlighet, passer Hollandish godt. Sjansen til å tjene penger under en individuell spilløkt er veldig stor. Det er ikke så risikabelt som en del andre systemer med negativ progresjon, og vanligvis blir et tap omgjort til fortjeneste innen noen få runder.


Flere roulette-strategier