Paroli Roulette Strategi

Eller den såkalte “Reverse Martingale”

En av de absolutt eldste strategiene som brukes til roulette kalles Paroli. Navnet kommer fra det latinske ordet for «par» eller fritt oversatt til norsk om «en som er lik». Opprinnelig ble den brukt til kortspillet Basset i det 17. århundret. Det var først på 1900-tallet i Monte Carlos blomstrende casinoverden at spillere begynte å få øynene opp for systemet på alvor, spesielt i roulette og baccarat. Senere ville det vise seg vellykket selv i blackjack og craps. I utgangspunktet kan alle innsatsene som lager like penger, bruke et såkalt paroli-betting-system og deretter få store fordeler når de vinner flere gevinster.

Paroli kalles også omvendt Martingale eller på engelsk Reverse Martingale. I stedet for å bruke negativ progresjon der innsatsen økes etter tap, øker du innsatsen etter gevinsten. Siden dette systemet har flere hundre år på nakken, er det en subtilitet å si det er ganske utprøvd. Paroli kan, med de riktige forutsetningene, gi veldig fine spilløkter og har flere fordeler i forhold til det populære Martingale-systemet.

Nedenfor ser vi på hvordan du spiller ifølge Paroli-strategien, hvorfor den fungerer, hva som er de viktigste fordelene og ulempene, samt hva du skal tenke på hvis du vil bruke et slikt system for å tjene penger på roulette.

Eksempel på hvordan en Oscar’s Grind-økt kan se ut
Spillrunde Handling innsats gevinst tap Nettoresultat
1 Grundinsats 10 X +10
2 Dubbla insatsen 20 X -10
3 Grundinsats 10 X -20
4 Grundinsats 10 X -30
5 Dubbla insatsen 10 X -20
6 Dubbla insatsen 20 X 0
7 Dubbla insatsen 40 X +40
8 Grundinsats 10 X +30
9 Grundinsats 10 X +20
10 Dubbla insatsen 10 X +30

Hvordan du bruker Paroli

Det er et bettingsystem som krever at du gjør innskudd som betaler 1:1, det vil si jevne penger. I roulette handler det med andre ord om det ytre innsatsområdet på roulettebordet hvor du spiller på rød/svart, høy/lav, eller oddetall/partall.

Trinn 1 er deretter å velge en grunninnsats på 1 enhet. Hvor stor bankrollen din er, avgjør hva som er lønnsomt. Hvis du har 500 kr å spille for, kan omtrent 5 kr være et godt utgangspunkt. Storspillere som i stedet har, la oss si 10000 kr som bankroll, velger kanskje å gå ut fra 100 kr. Når du har tatt ditt valg, er du klar til å begynne å spille.

I følgende eksempel spilles det med 10 kr. Hvis du vinner, gjør du en ny innsats på 20 kr. Hvis den innsatsen også vinner, øker du til 40 kr. Skulle du vinne 3 ganger på rad, starter du fra begynnelsen og spiller med grunninnsatsen på 10 kr igjen. Det samme gjelder ved tap, uansett hvilken runde det forekommer på. Grunnen til at du starter på nytt etter allerede 3 vinn på rad er at et tap vil oppstå før eller senere. Ingenting hindrer deg fra å ta større risikoer og spille til 4 eller 5 vinn på rad, men hvis et system Paroli skal fungere, må det settes en grense, og med denne strategien er det vanlig å bare doble innsatsen 2 ganger og deretter starte på nytt.

Eksempel: En kort vinnende sekvens
Spillrunde Handling innsats gevinst tap Nettoresultat
1 Grundinsats 10 X +10
2 Dubbla insatsen 20 X +30
3 Dubbla insatsen 40 X +50
Avslutt den vinnende sekvensen og begynn på en ny
Eller velg å fortsette sekvensen

Hadde du valgt å fortsette hadde du satset 80 kr. En mulig seier hadde gitt 160 kr. Hvis du tenker tilbake startet du med 10 kr og har siden det kun spilt for din grunninnsats og gevinstene dine. Sjarmen til et spillsystem som Paroli er at det effektivt bruker husets penger til å øke innsatsen. Du spiller selvsagt for dine gevinster som du ellers kunne plukket med deg hjem og sikret dem.

Eksempel: Om vi velger å spille sekvensen med 5 segment
Spillrunde Handling innsats gevinst tap Nettoresultat
4 Dubbla insatsen 80 X +90
5 Dubbla insatsen 160 X +170
Avslutt den vinnende sekvensen og begynn på en ny

Fordeler med Paroli

Systemet er ekstremt lett å lære seg. Hvis du allerede er kjent med den populære Martingale-strategien, virker det i utgangspunktet motsatt. Du dobler innsatsen etter fortjeneste i stedet for etter tap. Deretter stopper du etter tre seire på rad og begynner på nytt med grunninnsatsen, alt for å begrense risikoen. Logikken bak Paroli er å dra nytte av når du er varm på roulettebordene. Det er et system som utnytter serier med flere vinn på rad, samtidig som det holder nede innsatsene i tilfelle store tap på rad. Ett eksempel er å se på følgende situasjon.

Du spiller med Parole Strategi med en grunninnsats på 10 kr og taper 7 runder på rad. Ditt nettoresultat er -70 kr. Deretter kommer 3 seire på rad. På grunn av den økende innsatsen tar første gevinst igjen 10 kr, andre gevinsten tar igjen 20 kr og tredje gevinst tar igjen 40 kr. Hele ditt tap er nå slettet. Deretter får du ytterligere 2 tap, slik at du er 20 kr bak, men det blir etterfulgt av en serie med 3 vinn. Det nye nettoresultatet vil da bli +50 kr. Til tross for å ha spilt 15 runder, og vant bare 6, har du fått en betydelig gevinst. Risikoen er også mye lavere enn ved Martingale. Hvis du spiller Paroli med en grense på 3 seire på rad, trenger du bare å doble innsatsen din to ganger. Hvis du ønsker å spille med 10 kr som grunninnsats kan du spille med denne strategien uten å noen gang satse mer enn 40 kr. Martingale jager tap på en helt annen måte og med uflaks kan du få doble innsatsen veldig ofte, i verste fall til du er tom for penger eller når bordgrensen. Derfor er Paroli en strategi som er mer stabil og ikke har like store svingninger.

Bakdeler med Paroli

Som du kanskje har beregnet, bygger dette systemet på å få flere seire på rad. Noen ganger oppstår situasjoner når du ikke får 3 seire på rad, men en vanskelig serie der fortjeneste og tap kommer om hverandre. Hvis du vil spille paroli-strategi, må du ha såkalte «winning streaks», ellers vil det være håpløst. Vanligvis oppstår de ganske regelmessig, men i noen spilløkter kan du teoretisk tape penger raskere med Paroli enn hvis du bare spiller med samme innsats hele tiden. Korrekt bankrollhåndtering er nødvendig for å overleve til lykken snus og i likhet med andre roulettestrategier er det risikabelt å velge en altfor høy innsats.

Er det lønnsomt å bruke Paroli?

Paroli er et lettlært system som er enkelt å bruke på roulettebordet. Ingen avanserte beregninger kreves, og sammenlignet med å spille helt tilfeldig roulette, gir strategien gode muligheter til å slå huset i løpet av en lengre spilletid. Over tid kan det være vanskeligere, og Paroli er ikke uten svakheter. Nå og da kommer du til å havne i situasjoner uten lengre gevinstrekker, som dessverre avslører Parolis store svakhet.

Velg Paroli hvis du tror du vil få minst 3 seire på rad ganske ofte. Det er et system som hjelper deg med å begrense dine tap når ting går dårlig og maksimerer dem når det går bra. Du vil unngå de store innsatsene som noen ganger kan oppstå hvis du følger Martingale-strategien.

Hvordan du spiller roulette med strategien som kalles Paroli

Lær hvordan du bruker Paroli-systemet for roulette og teorien bak hvordan det virker. Paroli sørger for at du blir godt betalt av en serie gevinster på rad.


Flere rulette-strategier